Veste bună! Un vin din Moldova a fost inclus în top 10 vinuri baricate la un concurs internațional prestigios

tribut1

Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 este unicul vin din Moldova medaliat cu aur la prestigiosul concurs internațional Alliance du Monde Wine & Barrel 2020.

„Ambiție recunoscută cu AUR.

Recent lansat, Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 continuă să cucerească aprecieri și medalii peste medalii, de această dată aprecierea vine din Franța, fiind primul și unicul vin din Republica Moldova recunoscut cu aur și inclus în top 10 vinuri baricate efectuat de Alliances du Monde International Wine & Barrel competition, ediția 2020. Un semn internațional de calitate privind armonia dintre vin și stejar – un scop atins, un vin mare, un tribut oamenilor dintr-o țară mică ce concurează la egal cu cele mai mari.

Nasc și în Moldova oamenii, VINURI!”, spun cu mândrie cei de la Château Vartely.

Rezultatele concursului le puteți vedea aici.

Andrei Cibotaru a scris pe finewine.md despre acest vin astfel: „Corp masiv, cu taninuri ferme și frumos șlefuite, susținut de o aciditate echilibrată. Gustul intens e centrat pe un nucleu de coacăză neagră și vișină coaptă, în jurul cărora gravitează, elegant, note de cafea prăjită, tabac și piper alb. Postgustul prelung lasă senzații de fructe roșii uscate, ciocolată amară și aluzii de lemn afumat. Comparabil cu un Bordeaux de clasă”.

finewine.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente