Participă la o dezbatere, învață cum să scrii o scrisoare de motivare/eseu pentru a te înregistra la burse în SUA sau cunoaște mai multe despre sănătatea mintală. American House te invită la trei evenimente în această săptămână.
# Debate Club: Voting Rights
America House Chisinau te invită miercuri, 21 octombrie, la o dezbatere despre drepturile de vot pentru o categorie specială de oameni.
Întrebările dezbaterii sunt următoarele: „Ar trebui să poată vota persoanele condamnate pentru o infracțiune, persoanele cu dezabilități mintale sau persoanele fără adăpost? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?”.
Una dintre cele mai critice modalități prin care indivizii pot influența luarea deciziilor guvernamentale este prin vot. Votul este o expresie formală a preferinței pentru un candidat la funcție sau pentru o propunere de soluționare a unei probleme. Votul are loc, în general, în contextul unei alegeri naționale sau regionale la scară largă. Cu toate acestea, alegerile locale și comunitare la scară mică pot fi la fel de importante. Pregătiți o listă de argumente pro și contra pornind de la întrebarea generală a dezbaterilor, astfel încât să putem avea o discuție productivă și utilă acum în contextul în care în mai multe țări din lume au loc alegeri locale, parlamentare sau prezidențiale.
Persoanele interesate se pot înregistra AICI.
# Scholarship Essay Writing
Fii prezent la o sesiune interactivă în care vei afla cum să scrii o scrisoare de motivare/eseu pentru a te înregistra la burse în SUA. La fel, vei afla trucuri utile pentru a te remarca printre solicitanți, vei primi feedback cu privire la modul de exprimare a obiectivelor tale într-un mod convingător care poate fi folosit ulterior la aplicarea la o bursă internațională.
Oratorul acestei sesiuni va fi Dr. Phillip Bailey care este vicepreședinte asociat pentru educație internațională și implicare la Universitatea din Arkansas Central. Este autorul lui Proust’s Self-Reader: The Pursuit of Literature as Privileged Communication și a publicat numeroase articole despre anxietatea de a vorbi în limbi străine și predarea empatiei prin literatură. Deține o diplomă de licență în franceză și științe umaniste de la Universitatea St. John’s din Collegeville, Minnesota, un masterat (1987) și un doctorat (1993) în limba franceză de la Universitatea din Virginia.
Persoanele interesate se pot înregistra AICI.
# Ziua Mondială a Sănătății Mintale
Sănătatea mintală este ceea ce ne dorim cu toții, fie că știm ce este, fie că nu. Atunci când ne gândim la fericire, liniște sufletească, satisfacție, bucurie, ne referim de fapt la sănătatea mintală.
America House Chisinau vă invită la o conversație inspirată și sinceră dedicată Zilei Mondiale a Sănătății Mintale Live pe Facebook pe 23 octombrie. Invitata noastră este Victoria Colesnic, producătoare și gazda podcast-ului „Sunt Bine”. Vom afla împreună detalii despre podcast-ul inedit pentru Moldova, dar și vom discuta informații generale despre sănătatea mintală și importanța abordării acestei teme în Moldova.
Victoria Colesnic este jurnalistă liber-profesionistă și fixer. A colaborat cu VICE România, Casa Jurnalistului, Are We Europe și Scena9. Realizează reportaje sociale pentru emisiunea TV „Pur și Simplu” de la Radio Europa Liberă. Împreună cu Natalia Sergheev, produce „Sunt Bine”, un podcast despre sănătatea mintală.