Învaţă cum să fii imun la ştirile false şi la dezinformare, participând la un training online

Image from iOS (9)

Nu există vaccin împotriva virusului de știri false, totuși sunt măsuri eficiente de protecție. De aceea, iniţiativa Tinerii Ambasadori Europeni te invită la o sesiune de informare care te va ajuta să lupţi cu valul de dezinformare în mediul online. Evenimentul „Tu ai dreptul să fii informat” îţi va oferi suplimentele necesare pentru a întări sistemul imun împotriva știrilor false și dezinformării.

Sesiunea va avea loc în data de 24 octombrie, ora 15.00, în mediu virtual. Aceasta va evidenţia problema mediatizării știrilor cu conținut eronat, agravată în perioada pandemiei de COVID-19 și nu numai. De asemenea, pe lângă schimb de cunoștințe și practici, partea informativă va include tipurile de știri false, modurile de propagare și metodele de detectare ale acestora, însoțită de studii de caz pentru a putea testa cunoștințele dobândite.

Într-un final, evenimentul te va ajuta să fii conștient(ă) de prezența continuă a informațiilor înșelătoare în viața cotidiană și să îţi dezvolți vigilența întru identificarea și combaterea acestora. La sfârșitul evenimentului, vei primi o listă de platforme și materiale utile pentru a avea o pregătire suficientă și pentru a putea rezista în fața problemei dezinformării.

Formularul de înscriere îl găseşti aici: https://rb.gy/2qj7fg. Evenimentul va avea loc în limba română.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente