Cea mai discutată și criticată aplicație pentru smartphone în ultima perioadă, TikTok, care este practic și cea mai populară în rândul tinerilor, stă pe buzele tuturor, mai ales pentru tendințele nenumărate care au pornit de acolo. Rețeaua de videosharing a ajuns deja și un instrument extraordinar de promovare, iar experta în comunicare Lucia Aprodu susține că aplicația oferă foarte multă diversitate și trebuie privită ca pe ceva pozitiv.
„Eu am descoperit TikTok, eu am 40 de ani, eu sunt o «chioche» pentru generația tânără. Am descoperit acolo multe cluburi mici, inclusiv de vârsta 50+. În prima lună, eu petreceam câte patru-cinci ore pe zi, dar știam că intru în acest val de adicție. Trucul lor este că oamenii par onești și ei chiar sunt onești. Tu vezi oameni proaspăt treziți în pijamale, nespălați pe față, care vorbesc ce li s-a întâmplat ieri, au comunități care îi aplaudă, dar și câte doi-trei troll-i, de regulă adolescenți care scriu mesaje negative, care apoi sunt atacați de comunitate”, declară Lucia Aprodu în cea mai nouă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.
Experta în comunicare apreciază foarte mult diversitatea de conținut de pe aplicație. Mai nou, a găsit și câțiva influencer-i pe care îi urmărește. „E plin de oameni ciudați, dar oameni ciudați. De exemplu, cineva are 40 de ani și face cosplay, poartă costume de dragon, că așa îi place lui. Acolo e foarte curios să cercetezi comunitatea queer în toate varietățile ei, mai ales asta accidentală. Acolo am descoperit marinari vegani”, mai spune Lucia.
Rezumatul celei mai noi ediții a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău poate fi ascultat mai jos.
Dacă vreți să ascultați ediția în întregime, o puteți face mai jos sau găsiți podcast-ul „Mai Departe” pe toate platformele de streaming audio.