(foto) Platforma online unde poți „călători” prin istoria și trecutul Cafenelei Guguță și Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”

foto chisinau
Foto: sites.google.com/view/guguta-cafe

Astăzi, toată lumea încearcă să-i spună un „La mulți ani!” cât mai frumos orașului Chișinău. Save Chisinau/A.O. Salvați Chișinăul și Platzforma au decis să felicite orașul într-un mod mai deosebit. Astfel, au anunțat lansarea unei platforme online dedicate Cafenelei Guguță și Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Acolo puteți găsi istoricul acestor două spații importante pentru oraș, dar și imagini din arhivă.

„Ne dorim un Chișinău mai accesibil, un Chișinău în care înving interesele cetățenești, unde spațiul public poate fi utilizat și valorificat de locuitori și locuitoare. Ne dorim un Chișinău în care memoria colectivă este păstrată, iar clădirile și străzile istorice sunt reabilitate, refolosite, redeschise și readuse la viață prin implicarea comunităților.

Ne dorim un oraș mai verde, mai prietenos oamenilor de orice vârstă și cu orice necesități, ne dorim un Chișinău în care suntem întrebați despre deciziile care se iau legate de oraș”, spun autorii platformei.

Imagini extrase de platformă
Imagini extrase de platformă
Imagini extrase de platformă

De asemenea, aceștia au invitat chișinăuienii să contribuie cu orice tip de materiale, fotografii și documentații legate de aceste spații.

Puteți explora site-ul accesând acest link.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente