MAI: încă o persoană din Camenca a fost reținută de „forțele de ordine” din regiunea transnistreană

906824-transnistria-border-blog-november-6-2013
Foto: Gsp

Ministerul Afacerilor Interne anunță despre încă un caz cu un locuitor din Camenca, care, la fel, a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale. Amintim că, noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești din orașul Camenca sub pretextul unor percheziții.

„Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale. Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de procuratură în comun cu MAI și SIS. Din materialele acumulate pe parcursul zilei de ieri, se cunoaște că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol, iar la moment se întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia”, se arată într-un comunicat al MAI.

Totodată, MAI comunică: pe parcursul zilei de 7 octombrie, a mai fost înregistrat un caz similar cu un locuitor din Camenca, care, la fel, a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

Ca urmare, a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz.

Ministerul a anunțat că va întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați necondiționat, iar persoanele implicate să fie atrase la răspundere penală pentru faptele ilegale.

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință de lucru în cazul acțiunilor de răpire a ofițerului din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești și altor persoane civile de către structurile de forță nerecunoscute din regiunea transnistreană, eveniment care s-a produs în data de 7 octombrie, curent.

La fel, în cadrul reuniunii Comitetului permanent al OSCE de la Viena, delegația Republicii Moldova va aborda problema violării constante a drepturilor omului, inclusiv informarea tuturor statelor-membre ale organizației despre acțiunile de degradare a drepturilor omului.

Amintim că un polițist al Inspectoratului Florești din cadrul Poliției Naționale a Republicii Moldova a fost răpit ieri dimineața de către mascații așa-zisului KGB transnistrean. Deputații PPDA vor înainta moțiune simplă împotriva ministrului afacerilor interne și vot de neîncredere directorului SIS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente