„Un Tată Bun” este o campanie de schimbare de comportament, care vine să ofere un exemplu de reușită și normalitate în familie. Campania are menirea să sensibilizeze bărbații, ca să se implice în educarea copilului, în partajarea treburilor casnice, luând acest lucru ca pe o responsabilitate primară și o normalitate pentru orice familie fericită. În același timp, campania își propune să aducă bărbații care deja fac acest lucru în rol de model pentru alții, accentuând nu doar implicarea zilnică, dar și promovarea acestui comportament în rândul altor bărbați.
Astăzi, vrem să facem cunoscută istoria lui Vadim Bejenari din Bălți, care este un Tată Bun a două fetițe. Vadim lucrează ca agent imobiliar, dar și în postură de consultant economic la Asociația Obștească „Onoarea și dreptul femeii contemporane” din Bălți.
Descoperă istoria lui Vadim Bejenari mai jos.
Vadim susține că, după apariția copiilor, viața sa s-a schimbat radical; el s-a simțit tată, iar aceasta este cea mai mare fericire din viața sa. Zilnic toată joaca, atenția, videourile și toate celelalte activități sunt pe responsabilitatea sa. „De când au apărut copiii, eu am învățat tot ce este necesar: și a schimba scutecele, a hrăni și a încălzi lăpticul, adică tot ce era necesar pentru a cuprinde copilul cu dragoste și grijă”, mai povestește Vadim.
Tatăl este responsabil de tot ce ține de învățământ, activități, plimbări, ordinea și curatul în curte, însă acesta susține că a obținut și deprinderea de a strânge părul la fete, a le călca rochițele și alte lucruri necesare atunci când nu este mama alături. Vadim susține că un copil este ca un burete care absoarbe totul ce se întâmplă în familie. „Sunt momente când eu vin la bucătărie să ajut și soția îmi spune să nu o deranjez la bucătărie. Dar eu permanent îi spun că locul nostru este împreună, unde ești tu sunt și eu, unde sunt eu ești și tu”, relatează tatăl.
Vadim ne mai precizează că tații trebuie să fie bărbați în sensul larg al cuvântului, aceștia trebuie să aibă grijă și de mediul în care cresc copiii săi. Tatăl crede că cel mai important lucru este să-i ofere copilului un exemplu de o relație armonioasă între soț și soție, unde toate întrebările sunt rezolvate de comun acord. În familia sa, tatăl este prezent permanent, cu tata poți rezolva orice problemă, poți chiar să plângi, dacă ai nevoie.
„Aș avea un mesaj pentru bărbații care deja sunt tați sau vor să devină: să-și iubească copiii, să-și educe fetele și băieții într-o atmosferă plină de iubire și să fie un exemplu de tată, să fie un exemplu de bărbat, care are grijă nu numai de a aduce de-ale gurii, dar are grijă de întreg mediul înconjurător al familiei”, vine cu un îndemn pentru toți tații buni Vadim Bejenari. „Un tată bun este, în primul rând, un tată iubitor. Un tată adevărat este un tată care își iubește copilul, se implică în viața lui, își manifestă interesul și dragostea și își arată emoțiile”, mai susține Vadim.
Fii un Tată Bun!
###
Campania „Un Tată Bun” este finanțată de Fundația OAK prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul proiectului „Abordarea violenței domestice în Republica Moldova”.