În episodul 6, echipa „Sunt Bine” a pășit în cabinetele unor psihologi din Moldova și au încercat să afle ce înseamnă această meserie. În episod se relatează povestea psihologului și psihoterapeului Sergiu Toma, care, alături de colegii săi, a fondat Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale în 2016. Ei au povestit cum e să fii psiholog într-o țară în care nu există o lege a psihologului și ce fac când se confruntă cu stereotipuri.
În Republica Moldova nu există deocamdată o lege a psihologului, iar domeniul rămâne nereglementat. Psihologii din țară se împart în două mari categorii: cei care activează în instituții de stat și cei care au cabinete private.
Găsim psihologi angajaţi de stat aproape în toate domeniile: educaţie, sănătate, justiţie, apărare… Aceştia trebuie să corespundă normelor interne ale instituției din care fac parte. Pentru cei de la privat nu există standarde de funcționare, respectiv, activitatea lor nu poate fi evaluată. În aceste circumstanțe, există riscul să se strecoare așa-ziși „psihologi” incompetenți. „Un cod deontologic general, pentru toți psihologii, nu există, el ar apărea ca un document normativ în urma aprobării unei legi a psihologului”, afirmă Virginia Rusnac, doctor în psihologie.
Găsește episodul „Cei care ascultă” pe site-ul suntbine.md, dar și pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Anchor sau în aplicația de podcasting preferată.
„Sunt Bine” este un podcast despre sănătate mintală, semnat de Victoria Colesnic și Natalia Sergheev. În fiecare episod auzi povești adevărate despre oameni ca tine care-ți împărtășesc momentele vulnerabile prin care au trecut. Episoade noi apar lunar. Proiectul este sprijinit de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și implementat de Y-PEER Moldova.