(video) Poliția a oprit activitatea unei companii din Bălți specializate în producerea apei minerale. Aceasta ar fi activat ilegal

Radu Marian

Un agent economic din municipiul Bălți, specializat pe producerea, depozitarea și comercializarea apei minerale carbogazoase, a fost documentat de ofițerii de investigații ai Direcții investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații, fiind suspectat că ar activa ilicit și în condiții antisanitare.

În timpul percheziției efectuate la secția de producere, polițiștii au depistat și au ridicat peste 800 de butelii pline cu apă carbogazoasă a câte doi litri fiecare, fără acte de proveniență. Tot acolo au fost găsite alte 204 butelii goale destinate pentru apă, 800 de tichete pentru sticle, 500 de accesorii pentru asamblarea buteliilor cu sifon, 13 butelii pentru dioxid de carbon și utilaj improvizat pentru îmbutelierea produsului.

De asemenea, s-au depistat încălcări ale normelor sanitare, iar actele de proveniență a produselor nu au fost prezentate. Marfa, în sumă totală de aproximativ 80 000 de lei, a fost confiscată și urmează a fi supusă expertizei de specialitate.

Agentul economic riscă să-i fie sistată activitatea și să achite o amendă de 6 000 de lei pentru încălcarea regulilor de comerț și 15 000 de lei pentru achiziționarea, păstrarea, transportul și comercializarea ilegală a valorilor materiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente