La protestul din Belarus de duminică au fost arestați peste 150 de oameni

protest
Foto:Reuters

Peste 100 de persoane au fost arestate duminică în Belarus în marja manifestațiilor opoziției împotriva așa pretinsei realegeri a președintelui Aleksandr Lukașenko, a indicat grupul belarus pentru drepturile omului Viasna (Primăvara), transmite AGERPRES.

Organizația nonguvernamentală a identificat cel puțin 100 de rețineri, unele brutale, la Minsk, capitala belarusă, unde zeci de mii de oameni au luat parte la un nou marș pașnic duminică. Cel puțin alte 47 de persoane au fost reținute în contextul manifestațiilor desfășurate în provincie, mai ales la Gomel, Brest și Hrodna.

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia președintelui ce pretinde că a fost reales, Aleksandr Lukașenko, relatează dpa.

Peste 50 000 de oameni au participat la manifestația de duminică, mai scrie dpa, care amintește că a fost vorba de cea de a șasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Potrivit Reuters, la protestele de la Minsk au luat parte cel puțin 100 000 de persoane, iar agenția rusă de presă TASS, care a citat poliția belarusă, a relatat că au fost arestate cel puțin 10 persoane, a menționat Reuters, precizând că guvernul prezintă de regulă a doua zi cifrele finale.

De menționat mai este faptul că o sursă de presă din Belarus a publicat într-un material pe canalul lor de Telegram că în realitate cifrele oamenilor arestați ieri, 20 septembrie, ar fi mult mai mari. Este vorba de peste 400 de oameni.

„În total, 442 de cetățeni au fost reținuți ieri pentru încălcarea legislației privind evenimentele în masă (266 dintre ei la Minsk). Înainte de examinarea cauzelor privind infracțiunile administrative în instanță, 330 de persoane au fost plasate în locuri de detenție”, se comunică în postare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente