Pe 17 septembrie 1988, au demarat Jocurile Olimpice de la Seul. Sportivii moldoveni au obținut cele mai multe medalii din istorie

1-2
Foto:olympic.md

Exact cu 32 de ani în urmă, sportivii moldoveni din RSSM au participat la Jocurile Olimpice de la Seul, Coreea de Sud. În acea serie de jocuri, sportivii noștri au reușit o performanță inedită – au câștigat șapte medalii, record păstrat până în zilele noastre.

Șase sportivi au câștigat șapte medalii, dintre care trei de aur, una de argint și trei de bronz. Două medalii de aur au fost adjudecate de duetul Nicolae Juravschi-Viktor Reneiski la disciplina sportivă canoe.

Campion olimpic la Seul a devenit și fotbalistul Igor Dobrovolski. A fost golgheterul sovieticilor, cu șase goluri.

În clasamentul pe medalii, URSS s-a clasat pe primul loc (55-31-46), urmată de Germania de Est (37-35-30) și SUA (36-31-27).

Sportivii moldoveni au participat la 26 de jocuri olimpice la care au câștigat în total opt medalii de aur, șapte de argint și 11 de bronz.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente