Locuitorii din Chișinău pot achita impozitul bunurilor imobiliare până pe 25 septembrie

chisinau

Cetățenii care dețin în proprietate bunuri imobiliare pe teritoriul municipiului Chișinău trebuie să știe că termenul-limită de achitare a impozitului pentru acestea este 25 septembrie, conform modificărilor la legislația fiscală (art. 282 din Codul fiscal), și că deja nu mai există două termene de plată.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, în instituțiile bancare, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md prin accesarea serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare (cu aviz de plată)”.

Scutirea de impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal, conform Anexei (380 000 de lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului-domiciliu).

Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, aflat pe str. 31 August 1989, nr. 63A (acces din str. Armenească), la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente