Publika TV închide câteva programe și concediază mai mulți prezentatori

publika

Canalul Publika TV a anunțat închiderea câtorva programe. Între timp, pe rețelele sociale au apărut informații despre demiterea mai multor prezentatori de la Publika TV și despre închiderea întregului canal.

Publika TV, deținută de fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, a închis programele Publika Report (găzduite de Rita Ursalovski și Vitalie Dogaru) și programul День за днем (găzduit de Ludmila Muntean). Aceste informații au fost confirmate pentru NewsMaker de către Publika TV.

În același timp, principalul redactor de la Publika a negat informațiile referitoare la închiderea canalului: „Publika TV va continua să livreze știri. Vom lucra cu riscul de a-i dezamăgi pe cei care abia așteaptă ca noi să încetăm să mai existăm”, a notat editorul-șef de la Publika TV, Gheorghe Iosip. El nu a răspuns la întrebările lui NM despre demiterea prezentatorilor TV.

Informații despre demiterea a trei prezentatori Publika TV – Ludmila Muntean, Rita Ursalovski și Vitali Dogaru – au apărut pe 14 septembrie în bloguri și canale de Telegram anonime. Tot acolo s-a vorbit și despre închiderea canalului.

Rita Ursalovski, într-un interviu pentru NM, a confirmat faptul demiterii sale, refuzând să ofere mai multe detalii.

Vitalie Dogaru a declarat pentru NM că a citit despre demiterea sa pe paginile bloggerilor. „Însă nimeni nu m-a informat oficial despre asta încă”, a spus el, adăugând că a fost informat despre închiderea programului la sfârșitul săptămânii trecute.

Ludmila Muntean a declarat pentru NM că peste două sau trei săptămâni va putea spune cu siguranță dacă va părăsi canalul TV.

Publika TV este deținută de fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Publika TV își transmite programele utilizând atât acoperirea aerului terestru, cât și rețelele prin cablu. Conform măsurătorilor AGB, canalul Publika TV s-a clasat în august pe locul șase în clasamentul popularității canalelor TV moldovenești. Potrivit actualului lider al Partidului Democrat, Pavel Filip, după plecarea lui Plahotniuc din Moldova, PDM nu are sprijin.

După apariția mai multor materiale mediatice, Publika TV a venit cu un comunicat oficial.

„În ultimele zile, spaţiul mediatic a fost «intoxicat», intenţionat sau nu, cu mai multe zvonuri care au vizat Publika TV şi anume că singura televiziune de ştiri din ţară urmează să fie închisă. De aceea, am decis să venim cu o poziţie oficială care să facă lumină în acest caz şi să elimine din capul locului bârfele şi dezinformările. Aşadar, Publika TV nu se închide. Singura televiziune de ştiri din Moldova îşi continuă activitatea şi o face în condiţiile unor audienţe record din întreaga istorie a postului.

Publika TV va livra ştiri în continuare. Vom lucra cu riscul de a-i dezamăgi pe toţi cei care aşteaptă cu sufletul la gură să nu mai existăm. Ei sunt puţini, însă noi lucrăm pentru cei mulţi, pentru telespectatorii noştri, cărora le suntem fideli şi pe care nu îi vom dezamăgi. Ultimele schimbări în grila postului sunt făcute tocmai pentru a rămâne competitivi, pentru a ţine pasul cu tendinţele şi preferinţele publicului. «Publika Report» şi «Zi de Zi» sunt două emisiuni cu tradiţie, realizate de jurnalişti profesionişti, cărora le mulţumim pentru tot ce au făcut în toţi aceşti ani. Acum însă a fost luată decizia de a opri difuzarea acestor emisiuni, deocamdată. Bună sau rea, este o decizie pe care ne-o asumăm.

Ascunşi sub paravanul unor canale de Telegram de o calitate îndoielnică, «profesioniştii» şi «experţii» în crearea zvonurilor n-au somn şi încearcă fără succes să limiteze şi să diminueze impactul pe care îl are astăzi Publika TV. Îi deranjează că suntem printre puţinii care păstrăm o politică editorială echilibrată pe o piaţă media tot mai slăbită şi părtinitoare. De 10 ani, la Publika TV sunt ştirile şi acolo le veţi găsi în continuare.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente