Republica Moldova are un nou consulat în orașul Kassel din Germania

119344515_3263344097068485_2614667795557902456_o
Foto: mfa.gov.md

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, a participat ieri, alături de oficiali germani și moldoveni, la ceremonia de inaugurare a Consulatului onorific al Republicii Moldova la Kassel. La eveniment au mai participat Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene din cadrul landului federal Hessa, Oleg Serebrian, ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Mihail Căpățînă, consul general al Republicii Moldova la Frankfurt și alte personalități germane.

În alocuțiunea rostită în cadrul ceremoniei de inaugurare, ministrul Oleg Țulea a evidențiat importanța consolidării colaborării cu landurile germane, în particular în sfera comercial-economică și de atragere a investițiilor germane, Hessa fiind unul dintre cele mai mari și prospere landuri, cu o populație de 6,5 milioane de locuitori și un PIB de 330 de miliarde de dolari SUA.

În încheiere, șeful diplomației moldovene a salutat numirea în funcția de consul onorific a dr. Christopher Posch, avocat, proprietar al Biroului de avocați Posch Frank Rechtsanwälte, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul mediatic și imobiliar.

În intervenția sa, Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene, a subliniat atenția acordată de către autoritățile landului Hessa dinamizării relațiilor cu țările partenere și a notat că prin prezența consulatului onorific se va contribui în mod esențial la intensificarea relațiilor comercial-economice cu Moldova.

Ambasadorul Oleg Serebrian s-a referit la rolul consulului onorific în dezvoltarea relațiilor culturale, academice și științifice. La rândul său, consulul onorific a vorbit despre potențialul de colaborare existent între țara noastră și landurile germane, cu precădere în domeniul industrial, al întreprinderilor mici și mijlocii, al agriculturii și al prestării serviciilor. În vederea promovării obiectivelor diplomației economice, a fost realizată o prezentare a zonelor economice libere, cu exemplificarea bunelor practici din cadrul ZEL Bălți.

Consulatul onorific al Republicii Moldova în Kassel în activitatea acestuia are obiectivul de a contribui la dezvoltarea relațiilor dintre landul Hessa și Republica Moldova, în special în domeniul economic, comercial și cultural, precum și de a acorda asistență informațională în caz de necesitate cetățenilor Republicii Moldova din regiunea respectivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente