(foto) Cine este singurul consul onorific al Moldovei de pe continentul african? Are importante afaceri în Nigeria

saad1

Consulul onorific al Republicii Moldova în Republica Federală Nigeria este antreprenorul de origine libaneză Elias Saad. În presă, dar nu și pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, Elias Saad figurează și în funcția de consul onorific în Republica Libaneză.

Potrivit platformei libaneze The 961, Elias Saad este un antreprenor libano-nigerian și dezvoltator imobiliar care s-a născut în Nabatieh, un orășel din sudul Libanului. După obținerea licenței în filosofie, a migrat în Nigeria, în 1970, unde a deschis un restaurant, o fermă de păsări și companii de tipărire și ambalare.

În 1999, a lucrat la exportul de cacao înainte de a explora domeniul contractelor și al construcțiilor civile. În Nigeria, el funcționează în calitate de președinte executiv al ELSEJI Telecom Company, Eko Pearl NIG LTD – o companie de dezvoltare și imobiliare, Yasnas NIG LTD – o companie de piloți, Ocean Land – o companie de transport și Bon-Bois NIG LTD – o companie de mobilier la scară largă și de ultimă generație, renumită pentru mobilierul său din lemn de înaltă calitate.

Saad este, de asemenea, cel mai mare acționar în două companii: My Joy NIG LTD, una dintre cele mai mari companii exportatoare din Nigeria în industria alimentară, și C.D.K. NIG LTD, una dintre cele mai de succes companii ceramice din țară.

Saad, care se consideră extrem de loial rădăcinilor sale libaneze, și-a menținut legăturile cu țara sa de origine, unde este în prezent președinte executiv al ESLA, o companie libaneză de dezvoltare și contractare care operează în Beirut.

Saad e și acționarul unei companii din Moldova – Neo Green.

Despre cum să devii consul onorific al Republicii Moldova, vezi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente