(sondaj) Barometrul Electoral 2020: cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile prezidențiale

maia-sandu-igor-dodon
Foto: foto: moldnova.md

La alegerile prezidenţiale din noiembrie, candidaţii cotaţi cu cele mai mari şanse sunt Igor Dodon (PSRM) și Maia Sandu (PAS). Experții iData au realizat un studiu în rândul cetățenilor.

Sondajul a fost efectuat în rândul a 1 177 de respondenți privind situația politică din țară. Eroarea maximală de eșantionare: ±2,8 %. La sondaje au participat doar persoane cu vârsta mai mare de 18 ani.

Potrivit datelor sondajului, cele mai mari șanse le au lidera PAS și Igor Dodon.

Cu culoarea verde sunt reprezentate ponderile din totalul eșantionului, cu portocaliu – ponderile din totalul respondenți deciși.

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început marți, 25 august. În această perioadă, Comisia Electorală Centrală coordonează activitatea tuturor organelor electorale în vederea pregătirii și desfășurării scrutinului. Echipa #diez a selectat candidații și candidatele care și-au confirmat candidatura sau despre care s-a vehiculat că ar putea candida.

Vedeți aici cine sunt politicienii din Moldova care deja și-au făcut cunoscută intenția de a candida la funcția de președinte.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente