Japonia a oferit un credit de 19 milioane de dolari pentru modernizarea tehnică a agricultorilor moldoveni

201705-9686-ukfei-Aa8b1phOgr
Foto: piataauto.md

Agricultorii din Republica Moldova vor putea accesa resurse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, implementat cu suportul Japoniei. Pentru acest lucru, Japonia a oferit un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de 18,65 milioane de dolari SUA.

Creditul va fi utilizat pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului postrecoltare destinate întreprinderilor mici și mijlocii. Agricultorii vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj.

Împrumutul este acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată a dobânzii de 0,1 % anual şi o perioadă de grație de 12 ani.

Proiectul „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” are o acoperire națională și de beneficiile acestuia se pot bucura toți agricultorii din Republica Moldova. Țara noastră a obținut, pe parcursul a 20 de ani, asistență prin intermediul proiectelor în domeniul mecanizării, implementate cu ajutorul Guvernului Japoniei de către Unitatea de implementare și administrare a proiectului „Creșterii producției alimentare 2-KR”.

Acordul, întocmit prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut pentru implementarea proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, a fost semnat în luna iunie curent la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente