„Rămânem îngrijorați, datele ne arată o continuă creștere a infecției COVID-19.” Care sunt cele mai afectate suburbii din Chișinău

Foto: Pretura ciocana

În Chișinău numărul celor infectați cu COVID-19 a trecut peste 16 000. Totodată, peste 587 de cadre medicale din capitală sunt infectate. Șefa direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi că 706 persoane sunt internate în spitalele municipale, iar locurile pentru persoanele de la terapie intensivă sunt toate ocupate. Aceasta a enumerat și cele mai afectate suburbii ale municipiului Chișinău, care se confruntă cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19.

„Rămânem îngrijorați, datele ne arată o continuă creștere a infecției. La nivel național avem peste 39 800 de cazuri, în Chișinău – peste 16 600. Din păcate, sunt infectați lucrători medicali. În capitală avem peste 587 de cadre medicale infectate, iar în țară sunt 4 313 cazuri de medici infectați.

De asemenea, depistăm o creștere considerabilă a cazurilor asimptomatice prin COVID-19 și o creștere a cazurilor de infectare în rândul copiilor”, spune Tatiana Bucearschi.

Incidența infectării la 100 000 de locuitori este de 648 de cazuri în luna august, iar focare de COVID-19 depistate în Chișinău sunt 5 469.

Cele mai afectate suburbii ale municipiului Chișinău:
# Durlești;
# Trușeni;
# Stăuceni;
# Codru;
# Cricova;
# Grătiești;
# Bubuieci;
# Sângera;
# Băcioi.

Tatiana Bucearschi a menționat despre capacitatea totală de spitalizare în spitalele municipale a pacienților infectați cu COVID-19: „Capacitatea este de 927 de paturi, iar la ziua de ieri, în spitalele municipale erau internate 706 persoane, dintre care în stare gravă 208, iar șase erau intubați. Toate paturile de terapie intensivă la moment sunt ocupate”.

„În ultimele zile, observăm o creștere a numărului copiilor internați. Doar copiii cu vârsta de până la șapte ani, care sunt infectați cu COVID-19, sunt obligați să fie internați în spitale, ceilalți sunt tratați la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie”, a adăugat șefa direcției generale asistență socială și sănătate.

Aceasta a menționat că acum persoanele stau în carantină doar 10 zile în loc de cele 14 obligatorii care erau stabilite anterior și nu mai necesită un test repetat, se pot întoarce la muncă.

La momentul actual, peste 15 000 de pacienți suspecți sau infectați cu COVID-19 sunt monitorizați la domiciliu prin intermediul telefoniei mobile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente