La Institutul Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă care va interna copiii cu forme grave de COVID-19

covid medici in actiune (6)
Foto: Foto: OMS

O secție de terapie intensivă va fi deschisă în cadrul Institutului Mamei și Copilului, care va interna copiii confirmați cu infecția COVID-19, forme grave sau cu prezența altor comorbidități. Decizia a fost luată în rezultatul ședințelor cu directorii instituțiilor medicale spitalicești pentru copii.

În următoarea perioadă, instituția urmează să întreprindă toate măsurile pentru deschiderea secției și asigurarea cu tot necesarul de echipamente și dispozitive medicale.

Totodată, a fost abordată problema consolidării secțiilor de terapie intensivă la nivel național. În acest sens, în următoarea perioadă, urmează să fie livrate din Turcia 50 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19”. Echipamentele vor fi distribuite în toate instituțiile unde există terapie intensivă.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Moldova a ajuns la 39 473 de cazuri. Din numărul total de cazuri confirmate, 27 799 de persoane au fost tratate, iar 1 063 de persoane au decedat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente