Igor Dodon a oferit ordine de stat lui Vladimir Țurcanu, Vioricăi Dumbrăveanu, dar și altor demnitari

Radu Marian (1)

Mai mulți funcționari – printre care ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, judecătorul Curții Constituționale Vladimir Țurcanu, președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan, directoarea Institutului Național de Justiție, Diana Scobioală – au primit distincții de stat. Decretul privind conferirea acestora va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică Moldpres.

Potrivit documentului, „Ordinul Republicii” este conferit următoarelor persoane: Valeriu Chițan – președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Jereghi – scenarist și regizor, Eugeniu Știrbu – director al Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de Monitorizare a Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și Respectării Drepturilor Electorale ale Cetățenilor Statelor Membre ale CSI, Vladimir Țurcan – judecător la Curtea Constituțională.

Cu „Ordinul de Onoare” au fost decorați Corina Călugăru – ambasadoare, reprezentanta Permanentului al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Gheorghe Costachi – cercetător științific principal la Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Leonid Culiuc – academician, șef de laborator la Institutul de Fizică Aplicată, Viorica Dumbrăveanu – ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Diana Scobioală – directoarea Institutului Național de Justiție.

Cu Ordinul „Gloria Muncii” au fost distinși: Victor Ambroci – director al Liceului Teoretic „Spiru Haret”, Doina Bejenaru – șefă de secție la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Maria Creminscaia – secretară a Comisiei pentru protecția socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului a Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, Vladimir Crivciun – consilier al vicepreședintelui Consiliului de Administrație al Societății pe Acțiuni „Moldovagaz”, Iurie Ghervas – procuror în Procuratura Generală, Valeriu Lupașcu – președinte al Centrului de Arhitectură și Design, Adrian Mircos – procuror-șef al Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, Ala Nichitcenko – membra Prezidiului Comunității Ucrainene din Republica Moldova, Leonid Oleinicenco – președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, Boris Stamati – șef de secție la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Natalia Suceveanu – șefă a Centrului de armonizare a legislației din cadrul Cancelariei de Stat, Ludmila Șișcanu – directoarea Liceului Teoretic „Olimp”, orașul Sângerei, Grigore Vasilachi – director al Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Vă amintim că, în luna iulie, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, a spus că intenționează s-o decoreze pe Viorica Dumbrăveanu cu ordinul „Gloria Muncii”. Ulterior, el a spus că asta a fost „doar o idee și că ea mai are mult de lucru”.

În prezent, în Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 37 740 de cazuri.

Vladimir Țurcanu, judecător la Curtea Constituțională, a fost demis din funcția de președinte la CC pentru că a discutat la telefon cu Igor Dodon felul cum judecătorii au votat pentru suspendarea legii asumate de guvern. Vladimir Țurcan a negat însă cele declarate de Igor Dodon, precizând că șeful statului l-a sunat de fapt pentru a se informa despre efectele juridice ale deciziei curții.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente