Tinerii interesați de procesul de vot și de desfășurarea corectă a alegerilor pot participa la un curs online gratuit

tineri alegători
Foto: foto simbol/ cicde.md

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională lansează un apel pentru înscrierea la un curs de instruire pentru toți (toate) tinerii (tinerele) alegători (alegătoare) din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, care doresc să fie inițiați în domeniul alegerilor, să conștientizeze importanța dreptului la vot și să-și dezvolte conștiința civică și cultura electorală.

Sesiunile de informare sunt concepute cu scopul de a familiariza tinerii alegători cu procesul electoral și procedura de votare în cadrul alegerilor prezidențiale, care urmează să se desfășoare în toamna acestui an. În cadrul sesiunilor, vor fi abordate și discutate cauzele ratei scăzute de participare a tinerilor la vot, motivele neîncrederii în procesul electoral și încurajarea tinerilor să meargă la vot.

Sesiunile de informare se organizează pentru a sensibiliza tinerii (tinerele) alegători (alegătoare) cu privire la importanța implicării în exercițiul electoral în cadrul alegerilor prezidențiale, stimularea acestora pentru a fi mai activi (active) în ziua scrutinului, dar și pentru a crește gradul de conștientizare și informare a tinerilor (tinerelor) votanți (votante) din Moldova în domeniul alegerilor.

Instruirea va avea loc în mediul online. Durata unei sesiuni de instruire este de două ore academice. În luna septembrie 2020, vor fi multiplicate și desfășurate 24 de sesiuni informative. Graficul este unul flexibil și puteți alege ziua și ora când sunteți disponibili să participați la una dintre sesiuni.

Agenda va fi expediată pe e-mail celor care se înregistrează și vor să participe la curs.

Pentru înregistrare, accesați acest link.

Data-limită de înregistrare este 9 septembrie 2020. La finalul cursului, veți beneficia de un certificat de participare.

Locuri disponibile în cadrul unei sesiuni – 20.

Pentru detalii și informații suplimentare, puteți contacta asistenta de proiect, Nina Cojocaru, la adresa de e-mail [email protected] sau [email protected].

Sesiunile de informare sunt organizate în cadrul proiectului Get out the vote – Informing young voters about the electoral process and procedures, finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din postare aparțin Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională este o organizație non-profit constituită în anul 2017 cu scopul de a contribui la dezvoltarea educațională a comunității din regiuni și a educației civice a cetățenilor. Misiunea centrului este de a contribui la informarea, educarea și dezvoltarea capacităților tinerilor de a se implica activ în comunitate, în procesul de luare a deciziilor, de a dezvolta spiritul civic, de a promova dezvoltarea educațională și voluntariatul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente