Am trecut pragul de 1 000 de decese provocate de COVID-19. Astăzi au murit 13 persoane

1000 decese

Am depășit pragul de 1 000 de decese provocate de noul coronavirus. De la începutul pandemiei și până în prezent, din cauza COVID-19 în Moldova au decedat 1 008 de persoane. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 37 208 cazuri. În total, 26 189 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19.

Decesul 996: femeie în vârstă de 61 de ani din raionul Călăraşi, internat la IMSP SR Călăraşi, pe 27 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. III.

Decesul 997: bărbat în vârstă de 64 de ani din raionul Floreşti, internat la IMSP SR Floreşti, pe 10 august. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF. II, tromboflebită cronică a venelor membrelor inferioare.

Decesul 998: femeie în vârstă de 43 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 23 august. Comorbidităţi: obezitate gr. II, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 999: bărbat în vârstă de 68 de ani din raionul Anenii Noi, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 13 august. Comorbidităţi: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, hepatită cronică.

Decesul 1 000: bărbat în vârstă de 58 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 15 august. Comorbidităţi: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 1 001: femeie în vârstă de 75 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 24 august. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, boală Alzheimer, sechele post AVC.

Decesul 1 002: femeie în vârstă de 82 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 25 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, canceromatoză.

Decesul 1 003: femeie în vârstă de 69 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 17 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, diabet zaharat tip 2.

Decesul 1 004: bărbat în vârstă de 63 de ani din raionul Sângerei, internat la IMSP SR Sângerei pe 20 august. Comorbidităţi: cardiopatie ischemică, bronșită cronică obstructivă.

Decesul 1 005: bărbat în vârstă de 62 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Gheorghe Paladi” pe 16 august. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 1 006: femeie în vârstă de 72 de ani din raionul Ceadâr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadâr-Lunga pe 31 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, boală cardiacă ischemică, diabet zaharat tip 2.

Decesul 1 007: femeie în vârstă de 27 de ani din raionul Șoldănești, internată pe 30 august la Spitalul Clinic Republican cu insuficiență respiratorie și cardiacă acută, edem pulmonar, formă gravă de COVID-19.

Decesul 1 008: bărbat în vârstă de 83 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Gheorghe Paladi” pe 10 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF III.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente