„Secțiile de tarapie intensiva sunt pline de pacienți.” Câte paturi pentru persoane infectate cu COVID-19 au rămas libere în spitalele din Capitală

covid moldexpo (2)
Foto: Organizația Mondială a Sănătății

În spitalele din Chișinău sunt internate 733 de persoane care au forma gravă a virusului COVID-19. Numărul de paturi totale este 927, respectiv 194 de paturi au rămas libere. Pe lângă aceasta, secțiile de terapie intensivă sunt deja pline cu pacienți. Despre aceasta a anunțat Elena Baltă în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

„Situația este extrem de alarmantă, circa 60 % din numărul total de cazuri de COVID-19 depistate sunt din municipiul Chișinău. Cifra a depășit 15 000 de cazuri.

Copii infectați sunt 804, cadre medicale infectate – peste 600. În Capitală s-a dublat numărul de cazuri pozitive la COVID-19 raportate la 100 000 de persoane comparativ cu luna iulie. Actualmente, cifra este de 642 de cazuri, iar în luna iulie era de 300”, a raportat Elena Baltă.

De asemenea, Elena Baltă a menționat că paturile destinate copiilor infectați sunt în mare parte toate ocupate.

„Copii decedați din cauza COVID-19 nu au fost depistați”, a adăugat Angela Cutasevici.

În prezent, 14 000 de persoane sunt supravegheate la domiciliu.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 36 700 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre acestea, 25 504 persoane s-au tratat de COVID-19, iar 992 au decedat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente