Care sunt regulile pe care vor trebui să le respecte elevii și copii de grădiniță în troleibuzul special

troleibuze

Odată cu începerea anului școlar, Primăria municipiului Chișinău informează despre lansarea unui regim special de circulație a troleibuzelor și autobuzelor de rută. De asemenea, au fost enunțate și regulile pe care va trebui să le respecte școlarii în aceste troleibuze.

Pentru toți copiii care frecventează instituțiile educaționale din capitală, Primăria municipiului Chișinău a pregătit câteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”.

Din data de 1 septembrie!

# În stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri.
# Copilul va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare.
# În transport copilul va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieșire își va dezinfecta mâinile.
# Copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după abțibildul mare „Hai la școală!”/ „Hai la grădiniță!”

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

# Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.
# Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii/traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare pentru a evita crearea aglomerărilor.
# Părinții, bunicii sau alte persoane care însoțesc copiii îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției!

Reamintim că, în data de 27 august, Primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc. Este un proiect pilot care credem că va ajuta mult în această situație complicată pentru toată lumea.

În intervalul orar 6.50-9.0, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele 8102224 și 25 va fi destinat exclusiv pentru transportarea copiilor și a unui însoțitor (după caz) spre școli și grădinițe.

În cazul autobuzelor, conform unui orar prestabilit, se vor efectua modificări pentru rutele 51923 și 26.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente