Mihai Stratulat, despre grădinițele închise: „Copiii se îmbolnăvesc de COVID-19 acasă, nu există vreun risc pentru ei”

img8340t1

Mihai Stratulat, medic pediatru, a declarat în cadrul unui interviu oferit lui Dorin Galben că este o mare greșeală să ținem închise grădinițele în timp ce copiii se îmbolnăvesc chiar acasă, de la părinții lor. De asemenea, medicul a venit cu recomandări pentru părinți în cazurile de tratare a virozei.

„Nu văd sensul că ținem grădinițele închise. Dacă scopul este să nu îmbolnăvim copiii, atunci este o decizie greșită, pentru că ei se îmbolnăvesc acasă, de la părinții care merg la lucru. Mai mult, nu există risc pentru sănătatea copiilor. Este demonstrat că ei fac o formă ușoară de COVID-19. Până în prezent, în Moldova nu a fost înregistrat niciun deces în rândul copiilor din cauza coronavirusului. Pe de altă parte, avem deja cinci decese în rândul copiilor stând acasă, în timp ce părinții lor sunt la lucru”, a declarat Stratulat.

În același timp, medicul a explicat cum părinții să scadă temperatura corpului la copil dacă acesta are febră. „Părinții trebuie să administreze copiilor antipiretic în primele zile de febră și să aștepte până când viroza o să cedeze. De asemenea, trebuie să aplice metode fizice de scădere a febrei, adică să-i aplice copilului ceva rece pe frunte și pe ceafă. Pe corp se recomandă frecțiile cu apă călduță (cu două grade mai puțin decât temperatura copilului), nu cu spirt sau oțet. Se mai poate de introdus corpul în cada cu apă, la fel, cu două grade mai mică decât temperatura corpului și să consume apă la temperatura camerei.”


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente