Alte 624 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

624

Astăzi, au fost confirmate 624 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, patru cazuri sunt de import. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 34 982 de cazuri.

Totalul testelor efectuate în ultimele 24 de ore – 3 407, dintre care primar – 2 682 și repetat – 725.

Din numărul total de cazuri, 28 sunt lucrători medicali: medici – 10, asistenți medicali – 17, personal auxiliar – 1.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 526 sunt în stare gravă (dintre care 33 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 430 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

În prezent, în tratament activ la domiciliu se află în continuare 4 264 de pacienți cu forme ușoare de COVID-19, iar 9 579 de persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Alte 287 de persoane au fost tratate și externate. În total, 24 156 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Pe parcursul zilei de astăzi, au fost înregistrate șapte decese.

Decesul 961: bărbat în vârstă de 71 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiomiopatie, pielonefrită cronică, insuficiență renală.

Decesul 962: femeie în vârstă de 88 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: boală ischemică a cordului, hipertensiune arterială, cardioscleroză.

Decesul 963: femeie în vârstă de 73 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: obezitate.

Decesul 964: bărbat în vârstă de 85 de ani din raionul Edineț, internat în data de 9 august la SR Edineț. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, encefalopatie mixtă, sindromul de suferință respiratorie la adulți.

Decesul 965: femeie în vârstă de 48 de ani din raionul Drochia, internată în data de 13 august la SR Drochia. Comorbidități: traumatism craniocerebral, contuzie cerebrală.

Decesul 966: bărbat în vârstă de 77 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 17 august la SCM „Gh. Paladi”. Comorbidități: insuficiență renală.

Decesul 967: bărbat în vârstă 71 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 8 august la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cord cronic hipertensiv subcompensat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente