(sondaj) Studii, bani sau rude? Ce lucruri te ajută să apari în cercul de elită din Moldova

3

În opinia moldovenilor, ca să fii cel mai cunoscut om din țară trebuie să ai relații, bani și studii. Această concluzie rezultă din răspunsurile oferite de intervievați în cadrul studiului „Stratificarea socială în Republica Moldova după trei decenii de independență”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Prin urmare, pentru a ajunge în cercul elitei de sus în Republica Moldova intervievații consideră că neapărat trebuie să ai relații (de rudenie), bani, studii, proveniența dintr-o familie cu nivel de înalt de bunăstare, apartenența de partid, mita.

Iar lucrurile ce țin de trăsăturile personale cum ar fi inteligența, creativitatea, ambițiile, spiritul de echipă sunt aspecte situate în subsolul clasamentului.

Eșantionul studiului a constituit 1 191 de persoane care au atins majoratul, marja de eroare constituie ±3 %. Cercetarea s-a efectuat în perioada 5-20 august 2020 în 83 de localități.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente