(video) Prim-ministrul Chicu precizează că se vor deschide doar instituțiile de învățământ care vor fi pregătite să respecte noile reguli antiepidemice

1-septembrie-2018
Foto: hincesti.md

În în urma ședinței conducerii de vârf a țării din 24 august, premierul Ion Chicu a menționat că săptămâna trecută s-a înregistrat un număr record de cazuri noi de infectări cu COVID-19. În acest sens, ar putea fi reintroduse anumite restricții. De asemenea, șeful executivului a precizat că, din 1 septembrie, se vor redeschide doar unele instituțiile de învățământ, cele care au aplicat recomandările specialiștilor în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

„Săptămâna trecută, am avut o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Este săptămâna cu cele mai mari creșteri de la începutul pandemiei. Explicația este nerespectarea cvasitotală a regulilor de către toți. Dacă vom continua așa, numărul de cazuri va crește și mai departe, ceea ce ne va impune să revenim cu restricții”, a menționat Ion Chicu după ședința conducerii de vârf a țării.

Totodată, premierul e reiterat că săptămâna trecută s-a luat decizia de a permite instituțiilor preșcolare și școlare de a relua procesul de învățământ de la 1 septembrie, dar a subliniat că este posibil ca nu toate instituțiile de învățământ să se redeschidă, menționând următoarele „Sperăm că vor fi pregătite de a primi copiii cu maximală atenție și cu respectarea acestor reguli. Se vor deschide doar acele instituții care vor reuși să se pregătească. Timp de o lună și jumătate, s-a muncit și sperăm că multe instituții vor fi gata. Totodată, admitem că nu toate vor fi gata și respectiv nu vor obține permisiunea de a se redeschide”.

Tot aici, prim-ministrul a declarat că Ziua Independenței și Ziua Limbii, marcate tradițional la sfârșitul lunii august, vor fi sărbătorite fără fast în acest an: „Va trebui în acest an să le desfășurăm într-un format foarte, foarte restrâns, cu respectarea regulilor sanitaro-epidemiologice”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente