O companie de car sharing din România a cumpărat serviciul iTaxi din Moldova

iTaxi_026

Citylink, compania de car sahring din România, a achiziționat compania iTaxi, primul și cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova. Cele două companii îi aveau acționari comuni pe Igor Grosu și Călin Fusu (Neogen), informează start-up.ro.

„Este normal pentru Citylink nu doar să-și crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de car sharing și bike sharing, ci să se extindă și dincolo de granițe și să achiziționeze un alt lider tehnologic – iTaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă și în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovație și încredere încă din 2012”, declară Igor Grosu, director general Citylink.

Prin urmare, iTaxi va funcționa la fel, doar acționariatul se va schimba.

Tranzacția este primul pas din strategia de extindere regională a Citylink și reprezintă o bază fermă de acțiune în marile orașe ale Moldovei, precum și în Odesa, Ucraina.

Citylink a anunțat recent adăugarea unui serviciu de bike sharing disponibil la București, ca răspuns la impactul pozitiv pe care l-a avut lansarea serviciilor la începutul anului 2020. Compania urmărește, de asemenea, și o expansiune geografică dincolo de București.

Mașinile Citylink beneficiază de multe facilități, precum staționare gratuită în toate parcările publice ale Bucureștiului și achitarea doar pentru mers, nu și pentru blocarea în trafic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente