La UTM va fi creată o Academie de Securitate Cibernetică pentru a susține educația digitală a tinerelor 

EMA_Project-Partner_Visit-1-1030×474

Cu sprijinul financiar al SlovakAid, Agenția Europeană pentru Migrație (EMA) lansează un proiect de dezvoltare în Moldova – „Forță de muncă calificată pentru sectorul IT din Moldova: educație digitală pentru tinere și crearea unei Academii de Securitate Cibernetică” –, care urmărește să susțină educația digitală a femeilor tinere, să creeze un nou centru dedicat securității cibernetice și să organizeze un laborator specializat la Universitatea Tehnică a Moldovei.

La vizita anterioară a echipei EMA, Universitatea Tehnică a Moldovei și-a confirmat deschiderea pentru proiectele ce oferă noi oportunități studenților săi, astfel că EMA, în cooperare cu compania slovacă ESET și UTM, va renova și echipa noul laborator IT la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, în care își va desfășura activitatea Academia de Securitate Cibernetică ESET. Cei mai de succes absolvenți ai Academiei ESET vor avea posibilitatea să efectueze un stagiu profesional în cadrul companiei slovace.

În cooperare cu TEKEDU și programul GirlsGoIT, proiectul va sprijini conversia profesională a femeilor tinere spre sectorul TIC și va organiza ateliere STEM. Mai multe detalii despre proiect găsiți AICI!

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente