Toate instituțiile de învățământ din Chișinău vor fi dotate cu termometre electronice și dezinfectanți. Cât va cheltui municipalitatea

școală

Până în data de 30 august, Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău va cumpăra pentru instituțiile municipale de învățământ 558 de unități de termometre electronice, 1 450 de dozatoare pentru dezinfectanți, 15 392 de litri de dezinfectant pentru mâini și 13 086 de litri de dezinfectant pentru suprafețe, transmite Moldpres.

Pentru dotarea instituțiilor municipale de învățământ cu produse igienice, echipamente de protecție și dezinfectanți, primăria capitalei a alocat Direcției educație circa 10 milioane de lei.

În același timp, potrivit informației prezentate de autoritatea municipală de administrare a educației, în 91 de instituții școlare au fost finalizate lucrările de reparații capitală, prevăzute pentru anul curent, astfel fiind reparate: opt blocuri alimentare, 27 de blocuri sanitare, 16 reţele inginereşti, 77 de lucrări pe diverse segmente, iar suma totală cheltuită pentru aceste lucrări a constituit 32 574 660 de lei.

În cele 148 de instituții de învățământ municipale urmează să meargă la studii peste 90 000 de elevi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente