Permisele de conducere sunt în topul celor mai falsificate acte în ultimele 10 zile

a06adbc2-7a8d-4887-a57b-20722baf03b4

În ultimele 10 zile, permisele de conducere au fost cele mai falsificate acte identificate la hotarele din țară. Astfel, poliţiştii de frontieră au identificat la controlul trecerii frontierei de stat 10 acte falsificate, dintre care șapte sunt permise de conducere.

Cel mai recent caz s-a produs ieri, în jurul orei 13.30. La linia de control s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes-Benz Actros, înmatriculat în Federația Rusă. Șoferul, cetățean rus în vârstă de 35 de ani, a prezentat la controlul de frontieră actele de călătorie, dar și documentele pentru mijlocul de transport. În timpul verificărilor, inspectorului de la linia de control i s-a părut suspect permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile rusești. Controlul suplimentar a stabilit că actul este falsificat. Polițiștii de frontieră au solicitat și alte documente care i-ar permite șoferului să conducă mijlocul de transport, însă și cel de-al doilea permis prezentat (cel ucrainean) s-a dovedit a fi falsificat.

Bărbatul a declarat că nu cunoaște despre falsul din acte, deoarece le-a perfectat prin intermediari. Permisul de conducere rus a fost eliberat în anul 2014 contra sumei de 200 de dolari, iar cel ucrainean – în anul 2017 pentru 500 de dolari. În ambele acte a fost adăugată categoria „C” fără a frecventa orele de instruire auto. Totodată, șoferul a declarat că deseori a venit în Republica Moldova, doar că de fiecare dată traversa prin segmentul central al frontierei de stat.

Persoana documentată și-a continuat călătoria, însă doar după ce s-a asigurat că mijlocul de transport este condus de către o persoană cu actele conforme.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente