Apă-Canal roagă locuitorii Chișinăului să anunțe adresele exacte din capitală unde persistă mirosul neplăcut 

apa-canal

De câteva zile, în Chișinău a reapărut mirosul neplăcut. Conform autorităților, ar fi apărut din cauza agenților economici care deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică. În această ordine de idei, Apă-Canal roagă locuitorii orașului să semnaleze locațiile exacte unde persistă mirosul neplăcut.

Mirosul neplăcut poate fi semnalat printr-un mesaj sau apel telefonic.

Administrația furnizorului de apă vine cu un apel către toți consumatorii și îi îndeamnă să anunțe despre adresele exacte unde persistă miros neplăcut în capitală. De asemenea, „persoanele care dețin careva informații și probe privind deversări de ape uzate cu concentrații majorate de poluanți în sistemul centralizat de canalizare pot expedia o scrisoare pe poșta electronică a întreprinderii [email protected] sau pot să contacteze Departamentul dispecerat la numărul de telefon 022-256-666”, anunță Apă-Canal.

Reamintim că Ion Ceban a menționat că au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare ce deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică, din cauza cărora poate ar fi apărut mirosul neplăcut din capitală. Astăzi, dar şi în următoarele zile, comisia creată va merge şi la alţi 10 agenţi economici pentru a preleva probe.

Totodată, acesta a menționat că persoanele responsabile care se fac vinovate de mirosul neplăcut vor fi eliberate din funcţie, iar agenții economici vor fi sancţionaţi în cazul în care se va demonstra că mirosul în oraș a reapărut din cauza acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente