Zecii de stații PECO folosesc aparate de măsurare expirate și neconforme. Șoferii achită peste normă

gt

Începând cu luna iulie, inspectorii Direcției Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au efectuat controale de stat, planificate și inopinate, la șapte stații PECO. În rezultat, au fost identificare 31 de mijloace de măsurare care au avut prescripţii de interzicere a utilizării mijloacelor de măsurare, dintre care 26 depășeau erorile tolerate conform indicativului reglementării de metrologie, iar cinci erau utilizate cu buletin de verificare metrologică expirat.

Ca urmare a încălcărilor depistate, inspectorii agenției au încheiat 12 procese-verbale cu privire la contravenție, iar persoanele care se fac vinovate urmează a fi sancționate cu amendă de la 6 000 până la 9 000 de lei.

Specialiștii vin cu sugestii pentru consumatori și spun că „dacă aveți îndoieli în privinţa exactităţii dozei de produse petroliere livrate la coloană, la cererea dumneavoastră, operatorul staţiei este obligat să controleze imediat starea coloanei de distribuţie şi, în cazul constatării unei diferenţe în minus, să restituie paguba consumatorului şi să înceteze utilizarea acestei coloane până la efectuarea reparaţiilor. Agentul economic este obligat să vă prezinte o informaţie clară şi autentică, conform legislaţiei cu privire la funcţionarea limbii de stat, despre produsele petroliere şi anume:
a) denumirea actelor normative, cerinţelor cărora trebuie să corespundă marfa;
b) principalele particularităţi de consum ale produselor petroliere;
c) preţul şi condiţiile de procurare a mărfii;
d) termenul de valabilitate a mărfii;
e) certificatul de conformitate”.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente