(video) Profesorii ar putea fi plătiți legal pentru orele suplimentare. Ce buget trebuie să aloce statul pentru aceasta

babuc1

Vicepreședinta parlamentului Monica Babuc, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că profesorii ar putea fi plătiți legal pentru orele suplimentare pe care le vor ține, iar în acest sens au fost operate unele modificări în legea cu privire la instruirea în perioada stării de urgență.

Monica Babuc a anunțat despre faptul că a fost elaborat un proiect de modificare a unei legi elaborat de Ministerul Finanțelor cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, ține de modificarea legii 69 din 2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență. Acest proiect urmează să fie înaintat parlamentului și reprezintă temeiul juridic pentru plata orelor suplimentare, pe care le vor realiza cadrele didactice în perioada pandemiei.

În același context, vicepreședinta a anunțat care ar putea fi suma necesară din bugetul de stat. Pentru implementarea proiectului sunt necesare 105 milioane de lei. Acești bani vor fi incluși în rectificarea legii 270 ce ține de salarizarea în sistemul bugetar.

„În acest mod, mai este o problemă pe care o putem bifa ca și soluționată. Pedagogii care vor presta ore suplimentare vor fi achitați legal. Cele circa 105 milioane de lei vor fi incluse în rectificarea bugetului de stat pentru 2020”, a precizat Babuc.

Amintim că cele 1 240 de instituții de învățământ general din țară și-au selectat modelul de activitate, începând cu 1 septembrie. Cele mai multe instituții au optat pentru modelul 1, prezența 100 % a elevilor și profesorilor în clasele de studiu. Pentru acest model au optat 769 de instituții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente