Antirecord în Moldova. Au fost înregistrate 626 de cazuri noi de COVID-19

626

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță încă 626 de cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate astăzi în Republica Moldova. Patru cazuri sunt de import (Turcia).

În regiunea transnistreană au fost depistate 22 de cazuri noi. În total, avem 31 415 cazuri de infectare și 914 decese. Prin urmare, 8 332 de cazuri sunt în stare activă.

Alte 284 de persoane au fost tratate și externate. În total, 22 169 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Totalul testelor efectuate astăzi – 2 889, dintre care primar – 2 311 și repetat – 578.

Din numărul total de cazuri, 29 sunt lucrători medicali: medici – nouă, asistenți medicali – 18, personal auxiliar – 2.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 512 – în stare gravă (dintre care 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 257 – în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi se află în stare satisfăcătoare.

Totodată informăm despre înregistrarea altor șase decese provocate de COVID-19.

Decesul 909: bărbat în vârstă de 69 de ani din UTA Găgăuzia, internat în data de 5 august la SCR. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

Decesul 910: femeie în vârstă de 77 de ani din raionul Cahul, internată în data de 3 august la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiomiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Decesul 911: femeie în vârstă de 61 de ani din raionul Căușeni, internată în data de 14 august la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: obezitate morbidă, sindromul suferinții respiratorii la maturi.

Decesul 912: femeie în vârstă de 47 de ani din raionul Rezina, internată în data de 3 august la Spitalul „Sf. Treime”. Comorbidități: pielonefrită cronică bilaterală, ciroză hepatică, cardiopatie dismetabolică.

Decesul 913: femeie în vârstă de 64 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 14 august la Spitalul „Sf. Treime”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.

Decesul 914: femeie în vârstă de 86 ani din municipiul Chișinău, internată în data de 17 august la Institutul de Cardiologie. Comorbidități: insuficiență poliorganică, insuficiență cardiacă.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente