Sectoarele Râșcani, Buiucani și Centru ale Chișinăului sunt cele mai afectate de parcarea neregulamentară a mașinilor

57343536_2429806313717620_4808470996044480512_o
Foto: autoblog.md

De la începutul acestui an, peste 980 de șoferi au fost documentați pentru staționarea sau parcarea în locurile interzise în municipiul Chișinău. În urma unei analize efectuate, s-a constatat că cele mai afectate și aglomerate puncte se află în sectoarele Centru, Râșcani și Buiucani.

Potrivit poliției, staționarea mijloacelor de transport parcate neregulamentar pe marginea carosabilului duc la blocarea benzilor de circulație, la formarea ambuteiajelor și influențează direct viteza de circulație.

În acest context, poliția de comun cu Primăria Chișinău analizează în prezent soluționarea descongestionării și fluidizării traficului rutier, setându-și ca prioritate aspectul reglementării parcărilor în locurile necorespunzătoare din oraș, scrie bizlaw.md.

Vă amintim că, recent, au intrat în vigoare modificări la Regulamentul privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, care permit agenților constatatori din cadrul poliției să dispună ridicarea mijlocului de transport în situația în care:
# conducătorul a fost înlăturat de la conducere și nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
# vehiculul a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
# mijlocul de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
# este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârşirea contravenţiei.

Totodată, recent, Inspectoratul General al Poliției a inițiat concursul de licitație publică pentru adjudecarea serviciilor de ridicare transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente