(hartă) Peste 25 000 de moldoveni s-au înregistrat online la alegerile prezidențiale. Cei mai mulți sunt din Italia

47-dintre-moldoveni-cred-ca-urmatoarele-alegeri-parlamentare-trebuie-sa-aiba-loc-dupa-sistemul-electoral-mixt-66596-1580978060

Cetățenii moldoveni cu drept de vot aflați peste hotare se pot înregistra online la scrutinul din această toamnă. De la începutul lansării serviciului, peste 25 000 de moldoveni s-au înregistrat.

Cei mai mulți moldoveni înregistrați pentru alegerile prezidențialele sunt din Italia (5 414). Peste 3 000 de cetățeni moldoveni s-au înregistrat din Anglia și România.

De asemenea, CEC îndeamnă cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate și intenționează să participe la alegerile prezidențiale din toamna acestui an să se înregistreze prealabil. Alegătorii se pot înregistra pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului și au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md sau pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Vezi mai multe detalii AICI.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente