Curtea de Apel a rămas fără președintă interimară. Aceasta a depus cerere de demisie

e7b97488-a236-45de-97a5-8ee886086507

Curtea de Apel Chișinău a rămas fără președinta interimară, după ce Lidia Bulgac a depus cererea de demisie la Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea sa a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi, cu 10 voturi.

Lidia Bulgac a fost numită în funcția de judecătoare la Judecătoria raională Fălești în data de 24 februarie 1993.

Lidia Bulgac a fost aleasă în funcția de președintă interimară a Curții de Apel Chișinău pe 6 august 2019. Aceasta are 62 de ani, iar în sistem activează de mai bine de 26 de ani. A fost reconfirmată în funcția de judecătoare la Curtea de Apel Chișinău prin decretul președintelui Vladimir Voronin în anul 2002.

În 2018, Bulgac s-a numărat printre judecătorii care au primit distincții din partea șefului statului. Aceasta s-a ales cu titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, care se acordă pentru „devotamentul faţă de sistemul judiciar”, în semn de „stimulare morală a muncii îndelungate a judecătorului şi a devotamentului lui faţă de profesia aleasă”.

Locul Lidiei Bulgac va fi ocupat de magistratul Vladislav Clima, câștigător al concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente