(infografic) Sursele principale de venit ale tinerilor de 14-34 de ani sunt mijloacele financiare obținute din activitatea salarială

Foto:Pexel-photo

Biroul Național de Statistică (BNS) a prezentat o statistică privind sursele de venit ale tinerilor cu vârsta de 14-34 de ani. Conform datelor prezentate, veniturile tinerilor până la vârsta de 19 ani sunt asigurate în mare parte de către părinți sau o altă formă de întreținere.

Principalele surse de venit ale tinerilor (14-34 de ani) sunt mijloacele financiare obținute din activitatea salarială (34,4 %) și din partea părinților/întreținerii (28,1 %), fiind urmate de prestațiile sociale (12,4 %), transferurile din afara țării (9,4 %) și activitatea individuală agricolă (6,8 %).

Sursele de venit ale tinerilor variază semnificativ în funcție de grupul de vârstă al tinerilor. Astfel, pe măsura înaintării în vârstă, veniturile de întreținere scad de la 75,4 % pentru tinerii de 14-19 ani, până la 2,5 % pentru tinerii în vârstă de 30-34 de ani pentru care, mai importante devin plățile salariale (57,5 %).

BNS

Mediul de reședință la fel este un factor care determină nemijlocit sursele de venit ale tinerilor. Dat fiind că în mediul urban sunt disponibile mai multe locuri de muncă, activitatea salarială este sursa principală de venit pentru 46,5 % dintre tinerii din mediul urban (în mediul rural 23,5 %). Totodată, activitatea individuală agricolă este o sursă de venit pentru 12,1 % dintre tinerii din mediul rural.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente