(foto) „Portretul unui Nor” – povestea despre gândire liberă și profundă. Expoziție de artă a pictorului Mihail Lazări

povestea unui nor

Expoziția „Portretul unui Nor” reprezintă o chemare a spectatorului spre înalt ale pictorului și sculptorului contemporan Mihail Lazari. Personajul principal a lucrărilor este „norul roz” pe care-l puteți admira la expoziția organizată de Librăria Cartego până pe 15 septembrie.

Artistul Mihail Lazări ne spune că: „«Portretul unui Nor» este povestea despre a gândi liber și profund. Noi, oamenii, suntem legați de natură, dar din păcate în ultimă perioada, omul nu se mai oprește să arunce o privire în cer, să savureze un nor, să urmărească cum se schimbă forma lui, să stea în liniște cu el însuși, pentru că totul s-a transferat online, viețile noastre au devenit «digitale». Tocmai de aia ideea expoziției a fost ca să ne oprim puțin în loc, să savurăm imaginea și să ne contopim cu natura”.

Metafora proiectului nu este doar despre forme și culori, ci mai degrabă despre ceea ce va găsi spectatorul în picturile vernisate. Tocmai de aceea, Mihail menționează că: „Fiecare vizitator poate să-și găsească «norul lui», ipostaza comodă prin care să creeze legătura între cer și pământ”.

„Simbioza de forme și culori este un fel de impresionism contemporan. Jocul culorilor, cromatica norilor, cerului, pământului, naturii – toate sunt parte din noi, sau invers – noi facem parte din ele”, spune artistul.

Despre stările din timpul creării tablourilor spune că au fost mereu diferite, pentru că: „Atmosfera din interior și exterior mereu prevalează”.

„Seria de nori e creată în perioade diferite, evident și stările au fost la fel. Ar fi perfect ca fiecare spectator, venind la expoziție, să găsească ceva frumos pentru el din aceste picturi, ceva personal și să savureze acest moment.”

Mihail ne povestește că este încântat atunci când spectatorii se apropie de el și discută despre lucrările lui, ceea ce-i oferă o oarecare speranță că munca lui nu este zădarnică.

„Am avut dialoguri plăcute cu spectatorii care au stat ore întregi la discuții și chiar erau interesați de tehnicile folosite în arta mea, mai ales de combinațiile dintre sculptură și pictură”.

De asemenea, mai multe lucrări ale artistului Mihail Lazări le puteți găsi pe pagina sa de Instagram.

Vă amintim că puteți vedea expoziția până în data de 15 septembrie, între orele 9.0 și 20.00 la Librăria Cartego, care este localizată pe strada Vlaicu Pârcălab 2.

Intrarea este liberă, dar cu următoarele măsuri de precauție:
# purtarea măștilor de protecție în mod obligatoriu;
# măsurarea temperaturii la intrare;
# dezinfectarea mâinilor la intrarea în librărie;
# respectarea distanței sociale de nu mai puțin un metru;
# intrarea în încăpere (librărie + expoziție) a nu mai mult de 15 oameni concomitent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente