Ecoul „Euroinvent 2020”, materializat în 30 de medalii și o cupă pentru Universitatea Tehnică a Moldovei

distinctii-1030×773

Chiar dacă pandemia COVID-19 a mărit distanța dintre Iaşi şi Chişinău, disctincţiile obținute de către inventatorii Universității Tehnice a Moldovei la marele salon de invenţii EUROINVENT-2020 au ajuns acasă.

Mândru de rezultatele echipei Universității Tehnice a Moldovei, constituită din 70 de cadre didactice și doctoranzi, care a etalat 29 de lucrări la Salonul EUROINVENT-2020, acestea reprezentând rezultatele activităților de cercetare și inovare, protejate cu brevete de invenție, prof. univ., dr. hab. Mircea BERNIC, prorector UTM pentru cercetare și doctorat, a declarat: „Astăzi am primit coletul cu diplomele, cele 18 medalii de aur, opt de argint, patru de bronz și nu în ultimul rând Cupa decernată UTM pentru performanţă în educaţie şi cercetare – Performance in Education and Research –, în spatele cărora se află o activitate enormă în laboratoarele şi centrele de cercetare ale UTM”.

Cea de-a XII-a ediție a Expoziției Europene „EUROINVENT 2020” s-a desfășurat în perioada 21-23 mai la Palatul Culturii din Iași.

Este cel mai mare eveniment din Europa de Est care promovează creativitatea și inovarea în context internațional, la care în acest an, în premieră, lucrările au fost prezentate online. La ediția curentă au participat cercetători și inventatori de top din peste 30 de țări (Canada, India, Japonia, Republica Moldova, Romania, Federația Rusă, Statele Unite ale Americii etc.) au prezentat peste 530 de creații în toate domeniile de interes, examinate de un juriu constituit  din 50 de savanți de talie mondială.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente