Trei spitale strategice din Chișinău vor fi dotate cu echipamente moderne oferite de Japonia

IMG_3529-1024×576

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere a Acordului de grant cu Japonia pentru livrarea echipamentelor medicale, care presupune dotarea cu două dispozitive medicale roentgen X-ray a Clinicii „Emilian Coțaga” și a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Totodată, se discută și despre dotarea cu un dispozitiv medical de tomografie computerizată pentru Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

„Îmi exprim recunoștința pentru tot sprijinul acordat sistemului medical și celui social din Republica Moldova atât în perioada pandemiei, cât și de-a lungul anilor, prin intermediul acelor programe de dezvoltare precum: Kusanone, JICA etc. Japonia este partenerul strategic al țării noastre, pe toate domeniile de activitate, contribuind esențial la dezvoltarea economiei și crearea locurilor de muncă”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Guvernul Japoniei este unul dintre partenerii strategici de dezvoltare ai sistemului sănătății din Republica Moldova, asistența externă fiind oferită prin intermediul JICA (Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională), al Programului Kusanone, al General Grand Aid și al altor proiecte individuale. În perioada pandemiei, Japonia a oferit sprijin sistemului de sănătate din Republica Moldova prin donarea de medicamente utilizate în tratamentul pacienților cu COVID-19.


acă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente