Mihai Popșoi: „Depozitul de armament de la Cobasna, unde sunt păstrate 22 000 de tone de material explozibil, este un pericol pentru Moldova”

cobasn

Deputatul PAS Mihai Popșoi susține că, în cazul unui accident grav la depozitul de armament la Cobasna, explozia ar fi de câteva ori mai puternică decât cea care s-a produs ieri în Beirut. La depozitul de armament sunt depozitate 22 de tone de materiale explozive stocate de peste 40 de ani.

„Ne întrebăm ce s-ar întâmpla la Cobasna în cazul unui accident grav la depozitul de armament. Explozia de astăzi din Beirut reprezintă o mică parte din puterea materialului explozibil (22 000 de tone) stocat de peste 40 de ani la Cobasna. Acest depozit al Federației Ruse reprezintă o amenințare majoră pentru cetățenii Republicii Moldova. Iată de ce munițiile învechite trebuie evacuate sau distruse cu echipament special cât mai repede”, a scris deputatul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a spus că acel amoniu care a explodat a fost confiscat în 2013 de pe o navă cu echipaj ucrainean, dar sub pavilion moldovenesc, care plecase din Batumi, Georgia, spre Biera Mozambique, dar a ajuns în Beirut din cauza unei defecțiuni tehnice, unde a și fost descoperită încărcătura periculoasă.

Amintim că două explozii puternice au avut loc marți, 4 august, în orașul Beirut. În urma exploziei, s-au înregistrat cel puțin 78 de persoane decedate, mai multe persoane sunt date dispărute, iar mii de oameni sunt răniți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente