(video) O femeie din satul Baroncea și-a transformat curtea casei într-o atracție turistică locală

BeFunky-fddf

O femeie în vârstă de 68 de ani din satul Baroncea, raionul Drochia, știe cum să reutilizeze sticlele din plastic. Timp de doi ani, a reușit să adune mii de capace și sticle. Pensionara folosește aceste materiale pentru decorul curții.

Femeia spune că mergea zilnic la gunoiștile din satele vecine. „Îmi luam mâncare în geantă, mă duceam la ora opt dimineața și veneam seara la șapte. Îmi luam căruciorul, mâncare și mergeam la gunoiște, trei kilometri la Chetrosu, doi kilometri la Gribova și 20 de kilometri la Sofia”, a spus Tamara Rusu, scrie nordnews.md.

Capacele le-a bătut pe pereții casei timp de două luni, iar să le vopsească i-a luat o lună. „Nepoțeii cei mici vin de la magazin cu capace. Îmi aduc chiar și de la Chișinău. M-au ajutat copiii din sat. Au auzit că strâng capace și îmi aduceau, iar eu le plăteam”, a povestit femeia.

Tamara Rusu mai povestește că locuința ei a devenit cunoscută în sat, iar absolvenții și mirii cer permisiunea să se fotografieze.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente