(video) Ești curajos și curios? Valorifică-ți potențialul la Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a USM

olimpiada-chimie-timisoara-2011-6
Foto: politik.md

Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova te invită să-ți urmezi visul și să-ți valorifici potențialul! În prezent, chimia este una dintre cele mai populare științe din lume, dar și una dintre cele mai mistice. Chimia a fost dintotdeauna o lume a transformărilor, a descoperirilor, a paradoxurilor și cheie a cunoașterii vieții. Fiind o știință experimentală, această disciplină presupune multe experimente.

Matematicianul și pedagogul Walter Warwick Sawyer spunea: „Trebuie doar să demonstrezi că un anume lucru este imposibil ca să se găsească un chimist care îl va face posibil”. Această știință este pentru cei isteți și îndrăzneți!

https://www.facebook.com/viorica.gladchi/videos/3088753154564818/

Universitatea de Stat din Moldova se bucură de o binemeritată recunoaștere în rândul comunității academice din țară și de peste hotare, în special a studenților care visează să aibă studii accesibile și moderne. Dat fiind faptul că Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică are tradiții frumoase cu vechime, de la înființarea USM, din anul 1946, pe care le-a valorificat și modernizat pe parcurs de decenii, ajustându-le la cerințele timpului și la cererea din cadrul câmpului de muncă, dar și având acreditarea ANACEC, iar din 2018 și acreditarea internațională pentru specialitatea „Chimie” AQAS, Germania, e cea mai bună alegere, scrie usm.md.

Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a USM a câștigat popularitate datorită faptului că studenții de aici nu numai că participă la cursuri și lucrează în laboratoare, dar de asemenea urmează practici de lucru în cadrul programelor de cooperare cu întreprinderile angajatoare cu posibilitatea de fi angajați după finalizarea studiilor, participă la diverse acțiuni de popularizare a chimiei. La facultate sunt create condiții optime pentru a spori interesul studenților față de lecțiile practice, numeroasele experiențe de laborator etc. Oferta educațională a Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică la ciclul I licență cuprinde următoarele specialități: Chimie, Chimie biofarmaceutică, Tehnologia produselor cosmetice și medicinale și Tehnologia chimică industrială.

În plus, studenții de la Chimie au acces la diverse burse de studii, dar și la programe de mobilitate academică.

Sunt atât de multe alte descoperiri de făcut în acest domeniu! Valorificați-vă talentele, dragi tineri, deveniți studenți la Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova!

###

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente