Moldova a primit grantul în valoare de 10 milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE

Euro_image_1200x800

Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat în contul Ministerului Finanțelor.

Debursarea mijloacelor aferente tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a fost posibilă datorită faptului că Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară.

Acestea includ măsuri importante în domeniile: guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, luptei împotriva corupției și a spălării banilor, domeniul energiei și al climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Reamintim că împrumutul în valoare de 20 de milioane de euro din tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova a ajuns în contul Ministerului Finanțelor în data de 16 iulie 2020.

Tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente