(video) Bărbatul care a spart ușa guvernului cu buzduganul este trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă acesta

PTQ0MCZoYXNoPTljZWU3N2E0Y2NkN2JhY2EzMGVmYzA0ZGZiMWU4Zjcy.thumb

Procuratura municipiului Chișinău expediază în judecată dosarul de învinuire în privința unui protestatar care în luna martie a spart ușa guvernului cu un buzdugan. Incidentul a avut loc pe 2 martie în Piața Marii Adunări Naționale în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru.

În timp ce protestatarii înaintau spre ușa guvernului, bărbatul a ieșit înaintea tuturor și a deteriorat cu un buzdugan o ușă de sticlă a sediului guvernului.

Bărbatul este cercetat pentru huliganism, pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 de lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la trei ani.

Bărbatul a achitat benevol prejudiciul cauzat statului în valoare 2 444 de lei.

Vă amintim că, în data de 2 martie, Consiliul Național al Veteranilor de război din Republica Moldova a organizat un protest în fața guvernului pentru a cere demisia executivului. Protestatarii solicitau să fie lăsați în interiorul guvernului pentru a purta discuții cu autoritățile, cerând pensii mai mari și condiții mai bune de trai.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente