(studiu) Copiii de până la cinci ani contribuie în mod semnificativ la răspândirea COVID-19. Cum explică cercetătorii acest lucru

coronavirusul-si-simptomele-la-copii-cand-trebuie-de-administrat-tratament-medicamentos-151272-1590668982

Copiii pot fi purtători ai unei încărcături mari de coronavirus, se arată într-un studiu publicat în revista de pediatrie JAMA Pediatrics din SUA. Noul studiu a găsit la copiii cu vârsta de sub cinci ani o cantitate de virus de la 10 până la 100 de ori mai mare decât la adulți în căile respiratorii superioare. Acest lucru înseamnă că ei sunt un factor principal de transmitere în cadrul comunităților lor.

„Am observat că unii dintre copiii testați pozitiv aveau o încărcătură virală mai mare în nas, în comparație cu copiii mai mari sau adulții”, a spus dr. Taylor Heald-Sargent, medic pediatru și conducătorul cercetării, pentru CNN.

Studiul a vizat analizarea a 145 de probe colectate de la pacienții cu simptome moderate la o săptămână de la apariția acestora. 46 dintre acestea erau de la copii sub cinci ani, 51 – de la copii cu vârsta între cinci și 17 ani și 48 erau de la adulți între 18 și 65 de ani. Probele au fost colectate în perioada martie-aprilie de la diverși pacienți din Chicago, SUA, notează digi24.ro.

Cercetătorii spun că este nevoie în continuare de alte studii care să arate contagiozitatea la copii. „Până acum, boala nu pare că se transmite în principal de la copii”, a precizat dr. Taylor Heald-Sargent.

Alți experți care nu au participat la cercetare au spus că nu sunt surprinși de noua descoperire.

„Informațiile din pediatrie în legătură cu coronavirusul nu au fost la fel de multe ca la adulți, așa că un astfel de studiu este binevenit”, a spus dr. Alpana Waghmare, medică pediatră din Seattle. Ea a precizat că dovezile sunt consistente și că sunt în acord cu alte studii de până acum.

Coordonatorul studiului a adăugat că noile descoperiri vor ajuta la stabilirea unor noi reguli în școli și grădinițe pentru a preveni răspândirea COVID-19, cum ar fi o atenție sporită la lipsa spațiului personal, igiena copiilor, modul lor de joacă sau ștergerea ochilor și a nasului. Astfel, va fi dificilă prevenirea răspândirii, însă este important ca acest lucru să aibă loc.

„E o corvoadă să-i faci să poarte mască, să se spele pe mâini și să nu pună orice în gură sau în nas. Însă, adulții care au un comportament corespunzător pot deveni un model pentru ei”, a completat ea.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente