Donald Trump va bloca TikTok în SUA. Casa Albă susține că această aplicație colectează informații despre americani în favoarea Chinei

maxresdefault

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că va interzice în Statele Unite reţeaua de socializare TikTok, suspectată de Washington că poate fi folosită de serviciile de informaţii chineze, scrie nbcnews.com.

„În ceea ce priveşte TikTok, o vom interzice în Statele Unite. Vom vedea ce se va întâmpla, dar avem în vedere mai multe alternative cu privire la TikTok”, a declarat Trump.


TikTok aparţine grupului chinez ByteDance. Numără aproape un miliard de utilizatori în lume şi este foarte populară în rândul tinerilor. În SUA, TikTok are între 65 şi 80 de milioane de utilizatori.

Mișcarea ar duce la rezolvarea chestiunilor de siguranță națională în legătură cu aplicația. ByteDance a început deja să facă unele schimbări și ia în considerare să vândă pachetul de acțiuni majoritare, însă Donald Trump a respins ideea unei tranzacții.

Criticii aplicației spun că TikTok colectează informațiile utilizatorilor din SUA, care ajung la guvernul comunist de la Beijing. Platforma a spus că serverele sale sunt în afara Chinei și că, oricum, ar refuza să dea curs oricărei cereri de informații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente